dilluns, 16 de març del 2009

El Tribunal Suprem dóna la raó als monjos del monestir de La Real... I ara Què?

    El Tribunal Suprem va emetre la setmana passada, una sentència que ordena la suspensió cautelar de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma que va permetre iniciar les obres de construcció de l'hospital a Son Espases.
 
És ben cert que la sentència no fa cap referència a la continuïtat o no de les obres, però qualsevol persona amb un mínim de coherència i sentit comú, crec que podria arribar a la conclusió més que lògica que no es poden continuar unes obres sobre uns fonaments que un tribunal ha considerat nuls, si més no, de moment.
 
Pel que es veu, però, el Govern Balear està totalment mancat d'aquest sentit comú: segons he pogut llegir a diversos mitjans d'informació, el President Francesc Antich, no té cap intenció d'aturar l'esmentat projecte i, per si no n'hi havia prou, el Govern vol presentar un escrit al Tribunal Suprem per tal de demanar la nul·litat de la sentència, al·legant indefensió, una indefensió que, a parer meu, bé podria fer seva  el poble que va possivilitar el canvi i que ara, ben poca cosa pot fer per redreçar aquesta situació.
 
Siguem, però, una mica somniadors i imaginem-nos, per uns moments, que el Govern decidís rectificar i aturar les obres... Què canviaria ara, la seva decisió? Res, absolutament res.
 
Res per què el mal ja està fet: què en queda del sòl rústic? On són les restes arqueològiques? Com es podria reparar el dany paisatgístic fet al territori?...
 
Potser és cert que la sentència del Suprem és una bona notícia, una petita victòria en la lluita per tal de salvar La Real, però arriba tard, massa tard.

5 comentaris:

Blogger wendi ha dit...

Allò curiós és que pel teu bloc me n'assabent de més coses del que passa a la meva ciutat que no pels diaris d'aquesta maeixa ciutat, o pels comentaris de la gent, o pel mitjà que sigui. És per això que mai passa res. De bo, clar. És per això que el Suprem pot dir missa, i que sigui com qui sent ploure. És curiós... Ui, i pel que tenc entès, de les restes que hi havia allà a baix, no en tendrem ni idea, però tenia pinta d'haver-hi tresors de veres. Els veïnats que ho veren ho diuen. Jo no sé si és cert que hi havia un poblat talaiòtic sencer amb una murada, voldria sentir els especialistes, però aquests no sé on sónq ue no piulen. I no m'estranyaria gens que fos vera això dels talaiòtics. Tot podria ser, perquè el forat que han fet... buffff... realment la imatge és demoledora. Bé, prou que me deprimesc, i no hi ha dret. Per cert... haurem de seguir atentament què passa amb el Decret nadal i el golf de Son Baco, a Campos. Segur que al final, també l'accepten. I això que ara diuen qeu això pot provocar una crisi i el PSM ja ha demanat la sortida d'UM del Govern. Mira, crec que s'ha de fer, d enou i ràpidament com al Principat. No hi ha diumenge una manifetsació a BArcelona per demanar la dimissió dle no sé quants Consellers per al política medioambiental del Tripartit? I això que tenim els eco-no-sé-què al poder. Au idò, a Mallorca, igual, que tanmateix cada setmana és el amteix, podem estar posant-nos tristes cada dia fins el dia del judici final, si n'esperam alguna cosa de positiu, d'aquesta gent. Sempre serà el mateix, sempre. O sigui, que prou esperar-ne res i a fer feina cap un altre costat. Amèn.

17 de març del 2009, a les 9:38  
Blogger Vela ha dit...

Wendi, a mí em passa el mateix: no en tenia ni idea, de la mani de diumenge! A www.campusreus.org, hi ha tota la informació.

Vaig una mica ràpid per què també estic pendent del que passi amb els estudiants de la UB: fa una estona hi tornava a haver merder, ho he sentit per la ràdio mentre l'ordinador em llegia una informació sobre en Nadal, que he trobat a dbalears.cat... Veurem què passa!

18 de març del 2009, a les 22:33  
Blogger Ana ha dit...

Hola! Com va tot? Espero que bé.
Avui en dia ens assaventem del què passa llegint blogs a internet, perquè els mitjans oficials de comunicació no parlen d'aquestes coses.
Una abraçada!

15 d’abril del 2009, a les 15:56  
Blogger Vela ha dit...

Hola! Sento haver trigat tant a respondre't, ja saps que acostumo a contestar tots els comentaris, però duc uns dies força moguts.

Realment, la informació arriba avans per la xarxa que per d'altres mitjans... I el que em va costar trobar prou documentació per fer una entrada amb cara i ulls!

20 d’abril del 2009, a les 16:54  
Anonymous Anònim ha dit...

Jo també havia estat mirant a través d'individuals igual que ell per una altra pàgina web.

16 de febrer del 2013, a les 12:54  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici