dijous, 5 de febrer del 2009

Ciment per Decret

Voldria escriure amb paraules els meus sentiments
voldria transmetre el que sento
en veure el món capgirat,
la terra esventrada per màquines infernals,
la gent que, amb impotència,
ja no té força per lluitar.
 
Si, Si,
s'estremeix la terra,
i la mar,
i els arbres,
i el sol,
i el vent,
i les cases blanques...
Quan tornaran a viure?
Els diners no es mengen.
 
No puc recordar per quina enrabiada vaig escriure aquest poema, però tant és: la història es repeteix una vegada i una altra i ningú fa res per aturar aquest cercle viciós, ni tant sols els polítics que, suposadament, havien de canviar el rumb de bogeria turística de les Balears, no només no faran res, posats a demanar, potser millor que fos així, que es quedessin amb les mans i el cap ben quietets, que, almenys, així no farien mal.
 
Com deia, no tant sols no faran res, si no que ajudaran a perpetuar i a engrandir, via Decret, els problemes que provoca la massificació turística al territori balear.
 
Ho vaig llegir fa uns dies, però volia documentar-me una mica avans de parlar-ne:
 
L'anomenat Decret Nadal, a grans trets, permetrà entre d'altres coses:
 
1. La legalització de places hoteleres fins ara il·legals.
 
2. L'ampliació de determinats complexos hotelers, això sí, en un percentatge no superior al deu per cent de la superfície ja construïda.
 
3. Per tal de dur a terme aquestes ampliacions, caldrà, evidentment, una llicència que, de no ser resposta per les institucions pertinents en un termini de sis mesos, es donarà per fet que ha estat otorgada per silenci administratiu.
 
En voleu més? Jo no, que com més va i més escric, més m'encenc!
 
És realment una llàstima que, el que havia de ser un govern de canvi, s'hagi convertit en una còpia, a nivell de la preservació del territori i del medi ambient, dels seus antecessors polítics.
 
No vull entrar amb profunditat a les conceqüències que tindrà aquesta nova llei: l'article seria massa llarg i dens, però veig un futur gris i negre, molt negre d'asfalt i ciment, un futur que no m'agrada, trist, molt trist... Que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions i, si encara n'hi ha ganes, a lluitar!
 
A lluitar ara més que mai, per què això és una traïció, una més, ja hi estem acostumats, però potser va siguent hora que els diguem que ja n'hi ha prou, prou de mofar-se de la voluntat del poble.

2 comentaris:

Blogger wendi ha dit...

El problema és que han destruit el Poble (amb majúscula, Poble)... Fa anys i anys que no els interessa el Poble, contruir Poble. Tan sols els interessen d'altres coses, perquè tot allò que faci olor a Poble, per a ells, és la competència, l'enemic, i allò que els posa en entredit.

De totes maneres, Vela, Menorca no és igual. En aixo, tendràs més sort, ja ho veuràs!

Per cert, això del Decret Nadal no sé per què jo no me'n vaig assebentar fins ahir, i vaig al·lucinar.

6 de febrer del 2009, a les 9:37  
Blogger Vela ha dit...

No ho sé, jo crec que el Poble s'ha destruit ell mateix des del moment en el qual ha decidit dimitir de la seva responsavilitat de lluita, de crítica envers allò que li va en contra, i potser és això, el que més m'encén la sang: la passivitat, aquesta mena d'imnotisme col·lectiu que fa que la gent estigui més pendent del que fa l'equip de futbol de torn o del serial televisiu que d'allò que realment l'afecta, d'allò que és realment important.

Menorca,diferent? No t'ho creguis pas!

Potser és cert que l'especulació urbanística no arriba ni de bon troç al que succeeix a Mallorca, però hi ha altres temes preocupants. Sense anar més lluny, a Ciutadella mateix, crec que des del mes de Juliol, no em voldria equivocar, l'Ajuntament és un campi qui pugui i ara, tal com estan les coses, és possible que un partit d'ultradreta entri a formar part de la batlia. Si en vols saber més coses, et recomano una passejadeta pel bloc de na Maite Salord (maitesalord.cat)... Ja ho veuràs, n'hi ha per llogar-hi cadires!

6 de febrer del 2009, a les 22:14  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici