divendres, 9 de gener del 2009

Coses que parlen

Actualment i majoritària, la casa d'una persona cega està plena de coses que parlen: des de l'ordinador al rellotge, passant per un termòmetre, unes balances de cuina, una rentadora... Dit d'una altra manera, és difícil trobar-hi algun aparell que no digui res, fins al punt que, alguna vegada, he tingut la temptació d'engegar-los tots a l'hora i escoltar la divertidíssima i més que surrealista conversa que mantindrien tots junts.
 
També al carrer, i això és molt d'agraïr, cada cop hi ha més serveis que parlen: ascensors, combois de Metro i tren, autobusos, no ens emocionéssim, que no ho fan pas tots i no sempre en l'ordre correcte de les parades!
 
Avui, però, la darrera cosa que parla que m'he trobat, m'ha donat un bon ensurt.
 
Anava a activar amb el seu comandament a distància un dels pocs semàfors adaptats que hi ha a Barcelona (aquests no parlen, només fan soroll) quan una veu sintètica s'ha posat a cridar amb un volum de veu considerablement alt. Per uns moments, he cregut que era un Bus Turístic, fet que podria ser possible ja que els veïns de determinades zones de la ciutat no tenim més remei que aguantar-ne les explicacions que dóna als turistes, certament, a ple pulmó...
 
Però no podia ser: a aquestes hores, ja no el fan córrer, que els turistes es refredarien, capaços com són d'enfilar-se a la part descoberta del behicle i passar fred per què, és clar, aquí sempre hi fa bon temps.
 
M'he aturat, doncs, a veure què nassos era allò que anunciava no sé què a crits... Era un venedor ambulant amb uns altaveus fora de la furgoneta? La Sagrada Família que havia decidit anunciar-se per tal que les cues de gent que hi vol entrar ocupin no tant sols la voravia si no també els carrils per als cotxes? No! El que s'havia posat a parlar era la parada d'autobusos! Increïble, però cert!
 
El sistema que hi han col·locat, pel que he vist, anuncia mitjantçant una veu sintètica tot allò que surt de forma visual a la pantalla que hi ha a l'esmentada parada, fet molt interessant i útil, però del qual, ningú no ens n'ha informat a les persones que el podem gaudir. De fet, encara no sé si l'he activat jo amb el mateix comandament dels semàfors, cosa que seria d'agraïr que fos així per als pobres veïns, o bé aquest enginy es passarà el dia pegant crits encara que cap invident no l'estigui utilitzant...
 
De moment, només hi ha misteri i desinformació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici