dilluns, 24 de setembre de 2012

URGENT: FEU-HO CÓRRER!

25S a Menorca. Ocupa sa plaça Constitució

L'Assemblea 15M de Menorca davant les conseqüències de viure en un sistema condicionat i coaccionat pels mercats, que ens ha empès a ser víctimes d'una estafa a gran escala a la que anomenen crisi, convoca una concentració-cacerolada sota el lema 'El pueblo unido, jamás será vendido' aquest dimarts 25 de setembre a partir de les 18,30 h a la Plaça Constitució de Maó, adherint-nos així a la que es celebrarà a Madrid.

També noltros consideram que la situació ha traspassat tots els límits tolerables i que som víctimes d'un atac sense precedents per part del poder econòmic, que utlitzant la crisi com a pretexte, està eliminant les conquestes socials que tant va costar aconseguir, deixant-nos sense present ni futur. Els responsables són aquells que s'han configurat com una oligarquía intocable, amb la complicitat de certes forces polítiques representades en el parlament, manipulant tots els poders de l'Estat per a mantenir els seus privilegis i enriquiment desmesurat i il·lícit.

Ja no hi ha manera d'amagar que vivim un frau social, amb governs que sistemàticament ens traicionen fent exactament el contrari als seus compromisos electorals, i que no hi trobam justícia els tribunals per a banquers, polítics i empresaris culpables de la situació. Tan sols veim com aquesta estructura immoral de poder implanta polítiques que acaben amb els nostres drets i destrueix les nostres vides, i com som víctimes d'una repressió injustificable quan pacíficament demanam un canvi d'aquesta situació.

El problema és de tal envergadura i les seves arrels tan profundes que exigim:

- La dimissió del govern en ple, així com la dissolució de les Corts i de la Prefectura de l'Estat, per trair al país i al conjunt de la ciutadania de forma premeditada, portant-nos al desastre.

- L'obertura d'un procés constituent transparent i democràtic, a fi de redactar una nova Constitució, amb la participació de tota la ciutadania, de manera que li sigui pròpia, doncs no reconeixem caràcter democràtic algun a l'actual text constitucional, redactat d'esquenes al poble, que va consagrar la dominació dels hereus del franquisme i que van pactar amb ells. Ha de ser el poble qui determini el model d'organització social en el que vol viure i no al contrari.

- L'auditoria del deute públic de l'Estat, amb moratoria del pagament del deute fins que s'hagi delimitat clarament les partides que no han de ser pagades per la nació, doncs han servit a interessos privats que van utilitzar el país per als seus propis fins i no no els del conjunt de la ciutadania. Igualment, exigim el processament de totes aquelles persones sospitoses d'aquestes maniobres, i que responguin amb els seus béns en cas de ser condemnats.

-La reforma de llei electoral amb el disseny d'un nou procés electoral, a fi de que representi veritablement la voluntat del poble davant qualsevol elecció que sigui necessària per a facilitar el desenvolupament d'un procés constituent democràtic.

- La derogació immediata de les retallades i de totes les reformes en contra de l'estat del benestar preses amb l'excusa de la crisi, i que suposen restriccions de drets i llibertats de tota la ciutadania, no solament per ésser ineficaços, sinó també per haver sigut imposats traint la voluntat del poble.

- Una profunda reforma fiscal que faci pagar més a qui més té. Igualment, exigim la derogació de l'amnistia fiscal decretada pel govern, la injustícia del qual és una burla per a la resta de contribuents.

-La supressió de tots els privilegis d'aquells que ostentin càrrecs públic, i la implantació de mecanismes eficaços de control en l'acompliment de les seves funcions.

- La paralització immediata de tots els desnonaments, i la posada a disposició de la població a preu de lloguer social de les vivendes en propietat dels bancs i caixes que hagin sigut ajudats amb fons públics.


Per aquest motiu i per molts altres us demanam la vostra assistència el dimarts a la Plaça Constitució de Maó, fent d'aquest acte una crida a la unió de totes les lluites per a una societat més justa i solidaria.


2 comentaris:

Blogger gínia ha dit...

A la concentració hi va anar força gent, unes 500 persones que no son poques si tenim en compte els habitants de sa roqueta, ja voldrien els sindicats replegar tanta gent en tant poc espai de temps per la convocatòria
Ahir 29S tornarem a sortir, no ens queixem, doncs, a la ciutat de Palma (400.000 habitants), eren 300 manifestants i a Maó (28.000 habitants) érem uns pocs més de 70 de segur.

30 de setembre de 2012, a les 10:06  
Blogger Vela ha dit...

Realment està força bé, sobretot si tenim en compte que, entre setmana, la gent treballa i que la convocatòria d'ahir, es va fer amb molt poc temps i, a més, hi havia amenaça de pluja. També cal tenir present que moure's per l'illa en transport públic no és, diguem-ne, fàcil i, per tant, hi ha gent que, per molt que ho vulgui, no es pot desplaçar quan li ve de gust.

30 de setembre de 2012, a les 22:14  

Publica un comentari

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Pàgina d'inici